tisdag 17 november 2015

Författarbesök - Mattias Hagberg

Ni har väl inte missat att vi får författarbesök till säsongsavslutningen av Guldheden läser. Det är Mattias Hagberg som kommer och berättar om sitt författarskap och sin senaste bok De användbara.

Plats: Guldhedens bibliotek
Tid: 19 november, kl18-19.30

De användbara utspelar sig i Sverige i slutet av 30-talet. Den unge läkaren Ludwig Malmström blir kommenderad till en anstalt för sinnesslöa i Jämtlands mörka skogar för att utreda en smitta som på kort tid börjat ta livet av de intagna. Han är lockad av tidens stora idéer: i Tyskland rustar Hitler för raskrig, i Sovjet pågår Stalins utrensningar av oliktänkande. Utopierna ska bli verklighet med hjälp av teknik, medicin och arkitektur. Allt förefaller möjligt. Men Malmströms egen värld är på väg att rasa samman. Hans drömmar förvandlas steg för steg till mardrömmar. Flera decennier senare försöker hans dotter förstå vem hon är och var hon kommer ifrån. Hon har levt ett liv utan sammanhang, som den sista ledtråden i en meningslös gåta.
De användbara är en skräckroman, men också en berättelse om de tankeströmningar som präglade Europa även Sverige under åren före andra världskriget.

Välkomna / Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar