tisdag 19 maj 2015

Nytt seriealbum av Anneli Furmark


Den fenomenale serieskaparen Anneli Furmark har kommit med ett nytt seriealbum, som heter  Den röda vintern. Det här är tredje delen i en trilogi men det går utmärkt att läsa den fristående.
Anneli Furmark är högskoleutbildad bildkonstnär och sysslade med konst innan hon började kombinera bild och text och skapa seriealbum. Hennes serierutor är underbara och som små konstverk i sig själva, så genomtänkt gjorda, så berättande och uttrycksfulla. Och hon har en gedigen känsla för att använda färg för att förstärka bildernas uttryck.

Berättelsen är flera olika människors del  i ett skeende. Det utspelar sig på 1970-talet och handlar om Siv som är gift och har barn, men som är trött på sin lite tråkiga man och blir förälskad i en politiskt aktiv ung kille. Men det är ingen stor passion med mycket känslor som skildras utan vardagslivet i ett norrländskt samhälle, och människorna som påverkas att Sivs kärleksförhållande, och hur 1970-talets politikiska tid genomsyrar även kärleken. Det är jordnära och igenkänningsfaktorn är hög, och en ren njutning att läsa.
/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar