måndag 23 mars 2015

Den andra kvinnan av Therese Bohman


Den andra kvinnan är Therese Bohmans andra roman, och den var nominerad till Sveriges Radios romanpris i år. Det är en berättelse som man inte kan lägga ifrån sig när man börjat läsa, den är både spännande och fint skriven. Romanen  handlar om en ung kvinna som jobbar i disken i en sjukhusrestaurang men som drömmer om ett annat liv. Hon har tidigare läst litteraturvetenskap och vill skriva en roman men kommer inte igång. Hennes liv upptas av jobbet och sin väninna.
En dag får hon skjuts hem från jobbet av en av sjukhusets läkare som hon har pratat med  i restaurangen och tyckt att han är attraktiv. Det blir början till en förälskelse där hon är den andra kvinnan och får acceptera att han sätter sin familj i första hand. Carl står för ett annat liv, ett liv som är närmare det liv hon själv vill leva, men samtidigt hamnar hon i en märklig situation av utsatthet och beroende.

På en fest träffar hon en klasskompis till väninnan Emile och de blir fascinerade av varandra, och med henne kan hon berätta om sin älskare. Alex vill gärna höra om Carl men hon förstår inte varför.
Den andra kvinnan är en roman som handlar om längtan, utanförskap och klass, om att vilja något annat och att inte passa in. Det är fortfarande lite kö på boken på biblioteket men ställ dig i kön och du har ett fint läsäventyr att se fram emot.

Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar