fredag 17 januari 2014

Alys, always

Huvudpersonen Frances jobbar på ett förlag där hon får göra trista rutin göromål och blir hunsad av sin chef. En kväll när hon är på hemväg upptäcker hon en bilolycka, och stannar för att se vad som hänt. Bilen har vält och en kvinna sitter fast inuti bilen. Hon ringer almulans och under tiden hon väntar på ambulansen pratar hon med kvinnan, Alice.
Efter någon vecka får hon ett telefonsamtal där polisen berättar att Alice omkommit i olyckan, och de frågar om de får uppge Frances namn till hennes anhöriga. Efter ytterligare några dagar hör Alice dotter av sig och Frances och dottern träffas. Eftersom Alice sista samtal var med Frances vill de anhöriga ha kontakt med henne och hon blir hembjuden till deras stora hus. Det visar sig då att de är en känd kulturfamilj. Frances blir nyfiken och fascinerad och kommer familjen alltmer nära, men hon har ljugit om sitt sista samtal med Alice och brottas med sitt dåliga samvete. Samtidigt märker hon att chefen börjar behandla henne med mer respekt när hon upptäcker att hon känner familjen Kyte.

Alys, always är spännande och som en psykologisk thriller light. Huvudpersonen Frances är inte särskilt sympatisk men samtidigt skriver Harriet Lane så att man kan förstå varför hon handlar som hon gör. Engelskan är ganska lätt och den är utmärkt läsning för att hålla liv i sina engelska kunskaper.
/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar