tisdag 23 april 2013

Nya och roliga seriealbumLena Ackebo har kommit med en fortsättning på Fucking SOFO som kom för något år sedan. Den nya heter Vi ses i Sofo och är lika roligt som den förra, kanske t.o.m. roligare. Här får karaktären Jörgen ta mera plats. Han har bott på Söder i hela sitt liv och är idag ganska ensam bland alla bostadsrättsägare och trendiga personer. Boken är indelad i fem episoder där vi möter olika karaktärer som hänger på söders pubar och uteställen. Lena Ackebo  är väldigt rolig och väldigt träffsäker när det gäller relationer och trender.

Även Sara Granér har kommit med ett nytt seriealbum, vilket heter All I want for christmas is planekonomi. Även Granér är väldigt vass och träffsäkler men hon inriktar sig mer på att kritisera samhället, och hon gör det på ett väldigt roligt sätt. Hon använder trendiga fenomen och vänder på det på ett fantasifullt sätt. Här kommer ett exempel som jag inte kan låta bli att ta upp:

"Mindfulness för högern:
” Känner du dig ibland stressad över att hinna privatisera så mycket som möjligt innan du dör?

Har du ibland svårt att vara närvarande i dina relationer och i samhället för att du hela tiden vill ”öppna upp för fler privata aktörer” inom t.ex vård och omsorg?

Har du ibland sömnsvårigheter för att du är så upptagen av tankar kring konkurrensutsättning av offentligfinansierad verksamhet?
Låt de här tankarna flöda genom ditt inre men försök att inte agera på dem. Det blir liksom inte bra och det får faktiskt räcka nu. Gör så här:..... titta på ett russin….”

Sara Granér är dessutom en fenomenal tecknare, och det här seriealbumet fullkomligt sprudlar av färg och fantasi.
/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar