tisdag 20 december 2011

Ett riktigt äventyr att läsa tillsammans hela familjen!


En dag hittar Kentauren Kyllaros ett människobarn som flutit iland på stranden. Det är en liten flicka med en märklig tatuering i pannan. Kentaurfamiljen ger flickan namnet Halosydne som betyder ”havsfödd” och låter henne växa upp som en av dem.
Det är när Halosydne som tioåring blir tillfångatagen av människor och såld som slav som det stora äventyret tar sin början. Hon lyckas fly men har ingen aning om vem hon är - ska hon söka sig tillbaka till sin kentaurfamilj som hon längtar så mycket efter, eller försöka få veta varifrån hon kommer från början, vilka hennes människoföräldrar är? Det tar inte lång stund för Halo att inse kvinnor inte har stort värde bland människorna, och för att klara sig bestämmer hon sig för att uppträda som pojke.
Låna hem Krigarprinsessans hemlighet av Zizou Corder. Följ med Halosydne på hennes otroliga vandring genom antikens Grekland, möt mytologiska varelser och upplev de antika krigen mellan Aten och Sparta. En andlöst spännande bok, som är svår att släppa innan sista sidan är läst. Passa på att läsa den tillsammans i jul, för visst är det något alldeles särskilt att lyssna och läsa ihop…
Britt-Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar