onsdag 7 september 2011

Romantiskt om Toscana


Love falls är den senaste av Ester Freuds romaner. Den kom 2007 men finns fortfarande bara på engelska. Två av hennes romaner finns översatta till svenska bl.a. debutromanen, Hideous kinky, som också har filmats.På svenska heter den Gräsligt, trippat, och den är inspirerad av sin uppväxt i Marocko.

Love falls handlar om Lara som bor med sin mamma. Pappan har hon haft väldigt sporadisk kontakt med. Sommaren när hon är sjutton år inbjuder pappan henne att följa med till Italien på semester, och Lara tackar ja. Pappan och hon åker och hälsar på hans gamla vän Caroline som är sjuk och som bor i Toscana. För Lara blir det en spännande sommar när hon lär känna sin pappa och träffar nya människor, bla Kip som hon känner sig attraherad av.

Lara ligger vid polen, gör utflykter i det Toscanska landskapet tillsammans med grannarna Willoughby och ser fram emot Palion, hästkapplöpningen i Sienna. Men det är märkliga relationer i grannfamiljen och en natt hör Lara ett samtal som hon inte var ämnad att höra.

Love falls är en feelgoodroman med ett ganska enkelt språk, och extra rolig att läsa om man känner till Toscana. Har man inte varit där kanske man kan bli inspirerad att resa dit.

Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar