torsdag 15 september 2011

Guldheden läser


Nu har böckerna i läsprojektet Guldheden läser kommit. Som vanligt är det tre böcker som ingår, Himmelsdalen av Marie Hermansson, Minnet av en smutsig ängel av Henning Mankell och Siri av Lena Einhorn.

Under helgen sträckläste jag Himmelsdalen av Marie Hermansson. Den är oerhört spännande och svår att lägga ifrån sig, och hon lyckas förmedla en obehaglig stämning som riktigt kryper under huden när man läser.

Romanen handlar om Daniel som fått ett brev från sin tvillingbror Max. Max vill att Daniel ska komma och hälsa på honom på en rehabiliteringsanläggning i alperna där han befinner sig efter att ha blivit utbränd. Daniel som inte träffat Max på länge åker dit och förväntar sig en lugn och skön semester, men det blir något helt annat. Max övertalar Daniel att de ska byta identitet så att Max kan lämna Himmelstal och ordna upp några krångliga affärer. Han ska komma tillbaka efter några dagar men dagarna går och Max kommer inte, och Daniel börjar också undrar vad Himmelstal egentligen är för märkligt ställe.

Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar