tisdag 21 juni 2011

Promenadtips


Det är äntligen årstid för att vara ute i naturen och varför inte upptäcka lite nya platser i och runtomkring Göteborg? En liten bok i behändigt fickformat är Göteborgarnas lilla promenadguide-86 tips för promenaden, utflykten eller motinsrundan av Anders Hilmersson. Här kan man bl.a. få tips på min utflyktsfavorit Lärjeåns dalgång. Man kan åka spårvagn till Hjällbo och följa ån antingen till Angered eller till Kortedala och man får en fantastisk djungelliknande naturupplevelse. Att gå från Hjällbo till Angered är en promenad på ca 1,5 timme, lagom långt med ett fikaavbrott någonstans i mitten.

Man får också tips på t.ex Sandsjöbacka, Näs, Kåsjön och massor med flera ställen. Tyvärr utgår man i boken ifrån att man tar bilen, men man har skrivit vad hållplatsen heter
om man hellre åker kollektivt. Kartorna är inte heller de detaljerade, men boken fungerar som en fin inspirationskälla och sedan kan man ju använda en mer detaljerad karta. Av samme författare finns även boken Göteborgarnas promenadguide, som är större i formatet och tar upp lite fler exempel.

En annan bok som är lite bredare och tar upp olika typer av friluftsaktiviteter men som även innehåller tips på vandringar är Göteborgs Friluftsliv - från stadsnära mountainbikeslingor till saltstänkt havspaddling. Här får man tips på lite längre vandringar som är klassificerade från lätta till svåra och man får även veta hur lång sträckan är. Är man intresserad av aktiviteter som klättring, frisbeegolf, paddling, snorkling eller mountainbike finns det även massor av sådana tips.

Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar