tisdag 21 juni 2011

De imperfekta


De imperfekta av Tom Rachman handlar om människor på en tidningsredaktion för en internationell tidskrift. Man får följa de olika personernas liv vilkas flätas in i varandra genom deras gemensamma arbetsplats. Kontoret ligger i Rom och där bor också flertalet av tidningens medarbetare, och lite av stadens Roms utstrålning vilar även över romanen.

Redaktionen består av lite udda karaktärer som Pariskorrespondenten som inte klarar av mejlandet utan skyller på att datorn är trasig, och måste faxa in artiklarna istället, vilket orsakar extra mycket jobb för redaktörerna. Ekonomireportern Hardy råkar ut för ett inbrott och träffar därigenom en backpacker som är på genomresa och blir förälskad. Hon vägrar att se hans dåliga sidor och att Rory utnyttjar henne. Han flyttar in hos henne och då upptäcker hon att vissa av värdesakerna som hon uppgett varit stulna i inbrottet fanns i Rorys lägenhet. Det finns också ett bitskt porträtt av en krigskorrespondent som inte väjer för något för att få till sin artikel.

Romanen är väldigt rolig och samtidigt är det lite tragiska livsöden som skildras, människor som inte riktigt våga stå upp för sig och ta plats utan som hamnar i skymundan. Det är också en rolig kritik av tidningsvärlden.

Vill man öva sin engelska så tycker jag boken fungerar alldeles utmärkt att läsa i den engelska utgåvan. Språket är lätt och det är mycket dialoger.

Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar